Skeptikosta luontaishoitajaksi

Tervetuloa seuraamaan blogiani. Matkani tähän päivään on ollut pitkä, aloitan siten tarinalla taipaleeni alusta.

Skeptikosta luontaishoitajaksi

Olen jossain määrin skeptikko. Olen aina ollut ja tulen kai aina olemaankin. Siksi onkin aika mielenkiintoista, että olen refleksologi ja teen kalevalaista jäsenkorjausta.

Minut, kuten monet muutkin on opetettu siihen, että lääkäriin mennään, kun vatsa on kipeä ja suoli toimii ”hassusti”. Näin tein aikoinaan itse 27-vuotta sitten. Paljastui, että sairastin colitis ulcerosa –nimistä kroonista suolistosairautta ja lääkehoito aloitettiin välittömästi. Kortisonia ja muistaakseni salazopyriniä suun kautta. Kului muutamia vuosia, tein paljon vuorotyötä ja vietin epäsäännöllistä elämää. Heinäkuun helteillä 1994 löysinkin itseni makaamasta tippaletkuista Taysista. Tulehdusarvot ”tapissa”, suoli vuoti verta ja kortisonia ”pumpattiin” kanyylin kautta suoraan suoneen. Silloin mietin, että on pakko olla muitakin keinoja pitää itseään kunnossa, ettei tähän taas päädytä. Ihmisellä on kuitenkin sen verran kova pää, että makasin kolmen viikon kuluttua uudestaan samaisella osastolla tippaletkuissa ja nyt annos (kortisoni) oli suurempi kuin edellisellä kerralla. Lisäksi jouduin jatkamaan kortisonia sairaalajakson jälkeenkin jonkin aikaa. Sitten olikin sairasloma loppu ja olikin aika palata takaisin töihin Rantasipi Aulangolle. Olin laihtunut tuon sairaalajakson aikana lisää ja kuitenkin olin kuukasvoinen! Kuukasvoinen kukkakeppi! Työkaverini olivat voinnistani ja kokemastani järkyttyneitä  ja kertoivat vyöhyketerapeutti Eevasta. Eeva oli Aulangon entisiä työntekijöitä ja opiskellut vyöhyketerapeutiksi. Sain siis Eevan puhelinnumeron ja muutaman työkaverin nimen suosittelijana.

Sain soitettua ajan ja menin hyvin epäileväisenä Eevan luo. Muistan vieläkin sen tunteen,  ajattelin ettei siitä varmaan mitään haittaakaan ole?! Mitä teki Eeva: Pitkän hoidon, antoi kotihoito-ohjeet, kuinka hoitaisin itse kasvojen turvotusta. Parin päivän kuluttua hoidosta turvotus oli poissa! Olin oikeasti ihmeissäni, jatkoin hoitoja säännöllisesti ja tuntui, että pysyin paremmassa kunnossa hoitojen avulla. Eeva siis muutti ajattelutapaani luontaishoidoista täysin. Se toimii, ylläpitävinä hoitomuotoina etenkin kroonisissa sairauksissa.

Vastaa