Muutos

Muutos

Koska on oikea aika muutokselle elämässä? Onko olemassa oikea aika? Uskoisin, että isolle muutokselle aika on kypsä, kun ikää on +40. Siinä vaiheessa jokainen katsoo vähän taaksepäin ja miettii menneisyyttä. Mitä on saanut aikaan? Missä vaiheessa työura on? Onko saavuttanut työelämässä sen mitä on halunnut? Tekeekö ylipäätään sellaista työtä, mitä haluaa tehdä? Pitäisikö vaihtaa kokonaan alaa? Uskaltaisikohan? Tämä on myös se vaihe kehossa, kun ensimmäiset ”karikot” terveydentilassa saattavat nostaa päätään. Kannattaa vähän katsoa lähisuvussa ympärilleen, että tietää mitä on tulossa…kohonnut verenpaine, kakkostyypin diabetes ym. saattavat tässä vaiheessa tulla osaksi elämää.

Mikä sitten on muutoksen ydin? Muutos lähtee aina itsestä. Kukaan toinen ei voi muuttaa sinua. Muutoksen täytyy aina lähteä syvältä sisimmästämme. Ei auta, vaikka kaikki muut kuinka antaisivat sinulle hyviä ohjeita, vinkkejä ja vaikka kuinka tarjoaisivat mahdollisuuksia ja apuansa. Jos et ole muutokseen elämässäsi itse valmis, kaikki ulkopuolinen toiminta on ”kuin tuuleen huutaisi”. Eli ei vaikutusta. Olkoon kyseessä sitten laihduttaminen, työhön ”luutuminen”, kuntoilun aloittaminen ym. listahan on loputtoman pitkä.

Itselläni muutos kypsyi vuosien 2013-2015 aikana. Kävin koulutukseni diplomirefleksologiksi Medika Novassa loppuun ja perustin luontaishoitoyritykseni. Mikä oli sitten omalla kohdallani se lopullinen sysäys? Pakko taasen todeta, että sairastuminen. Krooninen suolistosairauteni oli kehittänyt liitännäissairauden nimeltään PSC. Diagnoosi varmistui magneettikuvauksella varjoaineen kanssa 2011. No niin, silloin liityin munuais-ja maksaliittoon. Lakkasin hakemasta tietoa sairaudesta sen enempää ja opettelin elämään sen kanssa. Lupasin lapsilleni etten kuole sairauteeni. Aikani koiralenkillä kiviä potkiskellessani tulin siihen tulokseen, että takaisin työelämään olisi päästävä. Lapset olivat koululaisia ja vointini stabiili. Mutta miten? Kukaan työnantaja ei olisi niin hullu, että ottaisi töihin naisen joka on reippaasti yli neljänkymmenen ja taustalla kaksi kroonista sairautta. Joten soitin Annukalle ja jatkoin opintoni Medika Novassa loppuun.

 

Pidän työstäni. Kovasti. On huikean hienoa voida auttaa ihmisiä. Jotenkin myös vedän puoleeni muita suolistosairaita. Hoitovasteeni on heidän osaltaan loistava. Syksyllä 2014 aloitin kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot. Halusin enemmän työkaluja tuki-ja liikuntaelinsairauksien hoitamiseen. Hoitomuoto on sikäli mielenkiintoinen, että PSC:ni pysyy paremmin kivuttomassa tilassa kalevalaisen jäsenkorjauksen ansiosta. Siinä hoidetaan sisäelinten hermotuksia ja skeptikkona voin todeta siis, että hoitohan toimii!

 

Jos mietit muutosta, koeta ajatella, että tekisit ensin yhden niistä asioista, joita haluaisit elämässäsi muuttaa. Muista, että kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla. Huominen on olemassa!

Vastaa